UNTOLD 2018: Ce artiști vin la Cluj și cum s-au pregătit organizatorii?

Organizatorii au dat publicitatii numele artistilor care vor concentra in aceasta vara, pe scena UNTOLD. Anul trecut, peste 330 de mii de oameni au luat parte la festival. Organizatorii festivalului estimeaza ca, la vara, cifra va fi depasita.

Lista artistilor care vor face spectacol la edtitia Untold din 2018 este un adevarat deliciu pentru fanii festivalului.

Aceasta cuprinde nume sonore si importante din industri muzicala mondiala, precum Prodigy, Armin Van Buuren, Diplo, Alesso, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loco Dice, Nina Kravitz, Solomun, Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia DJ Set, Pendulum DJ Set, Wilkinson DJ Set.

De asemenea, Kygo, DJ-ul si producatorul norvegian care a facut cunoscute in toata lumea melodiile “Stole the Show” si Firestone”, se va afla pentru prima data pe o scena din Romania.

Alti DJ care vor face atmosfera la UNTOLD Romania 2018 sunt: Afrojack, Steve Aoki si Dimitri Vegas&Like Mijke.

Si in 2018, tot Cluj Arena va fi gazda noii editii Untold, aici organizandu-se scena principala pe care vor unii dintre cei mai reprezentativi artisti ai muzicii electronice din lume.

Sunt asteptati mult mai multi vizitatori decat in 2017

PR-ul festivalului, Edy Chereji, a declarat ca: „Vom avea o crestere de pana la 5% a traficului in festival. Cresterea din fiecare an pe care o avem noi este raportata la numarul de oameni care pot sa aiba acces pe stadion. Vom aveam multi mai multi oameni, dar incercam sa ii distribuim pe toate scenele.”

„Fanii au ocazia sa cumpere bilete la un pret special, de 400 de lei, in conditiile in care pretul final al unui abonament urmeaza sa ajunga la 650 de lei”, a declarat Bogdan Buta, managerul general al festivalului Untold 2018.

UNTOLD se va desfasura in perioada 2-5 august si, chiar daca mai este destul timp pana atunci, organizatorii au vandut deja aproximativ 30.000 de abonamente.

Pe langa avantajul posibilitatii de distractie pe care il aduce Untold in Cluj, acesta este o sursa buna de profit local, iar hotelurile si magazinele resimt efectul din plin.

In acest sens, Bogdan Ciocan, proprietarul unui coffea shop, mentioneaza ca: „Fiecare participant cred ca intre 500 si 700 de euro lasa in economia locala. Prin prisma unui proprietar pot sa va spun ca in zilele respective, doua, trei zile inainte, trei zile dupa Untold, cresc vanzarile chiar si de 5-6 ori fata de o zi obisnuita din august”.

Posibilitati de camping la UNTOLD si un decor de poveste

Spatiul va fi amenajat in cinci zone tematice: Hoia Baciu devine The Mountain, Malul Somesului devine The River, Parcul Central devine The Forest, Piata Unirii se schimba in The Citadel, iar Cluj Arena devine The Arena.
Zona The Citadel va avea o scena situata in Piata Unirii, special creata pentru a da impresia unui castel.
Zona The Pool va fi amenajata intr-un strand din Cluj Napoca, in incinta caruia se va amenaja o scena.
Zona River va avea trei scene – cea principala, la Cluj Arena, si doua scene secundare, in interiorul si exteriorul Salii Polivalente. Aici, participantii vor avea posibilitatea sa savureze preparate din bucatariile internationale, pe toata perioada festivalului.

Zona The Forrest va fi situata in Parcul Central si va fi alcatuita din doua scene, un targ de produse urbane si o zona speciala de chill out, pregatita pentru vizitatori.

De asemenea, UNTOLD Festival amenajeaza zone de camping si o parcare pentru vehicule mici. Campingul va fi accesibil tuturor participantilor in limita locurilor disponibile, va fi ingradit si pazit permanent. In interiorul acestuia vor exista dusuri cu apa curenta, toalete ecologice si zone de reciclare. Aici vor putea fi gasite si magazine non-stop, terase, precum si o zona de foodcourt.

Costurile pentru camping cu rulota sau cortul sunt de 49 de lei de persoana, iar costul pentru parcare, 39 de lei de masina.

Deja, la multe dintre hotelurile apropiate de zona de desfasurare a festivalului, majoritatea camerelor sunt rezervate pentru inceputul lunii august.

Untold promite zeci de ore de muzica de calitate, distractie si patru zile incendiare, in care Clujul va fi punctul cel mai fierbinte de pe harta muzicii din intraga Europa.

 

 

Claudia Maghiar      de Claudia Maghiar
      Jurnalist Revista Banatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *