Timișoara Film Society – Creativitate, Pasiune, Munca!

Cu o tradiție bogată acumulată de-alungul timpului, Timișoara deține o identitate proprie și un grad de civilizație ce îi întărește apartenența nemijlocită a spațiului cultural european.  Cu un important caracter multicultural constituit de armonia dintre numeroasele grupuri de cultură, face ca orașul de pe Bega să fie al doilea pol al culturii după București, prin mărime dar și prin diversitatea ofertei culturale.

Timișoara Film Society este cel mai nou proiect cultural apărut în Timișoara, creat ca o necesitate de exprimare, o necesitate care a existat și există: Filmul. Pornind de la o pasiune comună, un grup select de videografi din Timișoara, au pus bazele acestui proiect, aducând un plus valoare filmului Românesc.

“Important este ca oamenii să înțeleagă că suntem deschiși la orice idee care poate scoate Timișoara în față din acest punct de vedere și anume filmul. Suntem adepții muncii în echipă, deși e clar că fiecare dintre noi își dorește și o creștere personală, dar cred ca această creștere poate fi atinsă mult mai repede în echipă. Fiind mulți avem posibilitatea de a învăța unii de la alții. Ne dorim să facem filme cât mai multe și cât mai bune!” – A declarant Ovidiu Roteliuc, unul dintre membrii fondatori ai grupului Timișoara Film Society.

Unul din primele scurtmetraje realizate de Timișoara Film Society este “Lunetistul”. Filmul a fost creat integral pe green screen, folosindu-se  o gamă variată de efecte speciale.

Apoi a urmat “Scopul” – un scurtmetraj cu temă religioasă, în care ambele personaje, lasă loc de interpretare. Oare avem un scop în viață? Oare Dumnezeu ne va arăta care este scopul nostru? Putem vedea în scurtmetrajul “Scopul”.

“Ne dorim să dăm frâu liber imaginației, ne dorim să nu avem limite! Vrem ca filmele create de noi să nu aparțină tiparului clasic, vrem altceva. Ne-am propus ca prin folosirea efectelor speciale să aratăm lumii că și în Romania se poate. Și în Timișoara se poate! Așteptăm alături de noi pe oricine consideră că poate fi un plus valoare pentru acest proiect.” – A declarant Narcis Constantinescu, co-fondatorul Timișoara Film Society.

Cu susținere importantă din partea mai multor branduri locale puternice, printre care și agenția PTK Models,  Timișoara Film Society se anunță a deveni un proiect grandios, un proiect a cărei parte integrată va fi formată din elita videografilor dar și a actorilor locali. Nu în ultimul rând, vor fi promovați tinerii talentați, a căror pasiune pentru teatru și film îi va aduce împreună.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *