Acasa Din Vest Monden 

Filmul “În Șoaptă” marca Timișoara Film Society – mai întâi la festivaluri apoi în cinematografe!

Filmat înainte de startul pandemiei și editat în perioada de lookdown, al doilea film al Asociației Timișoara Film Society, În Șoaptă (Whispery), face pași mari înainte spre proiecția cu public. Filmul realizat de timișoreni, a ajuns în selecția ultimelor 5 filme românești în cadrul Festivalului International al Producătorilor de Film Independenți (IPIFF) alături de proiecte precum 30 years and 15 minutes ( 30 de ani și 15 minute ) – regia Ștefan Mandachi, The Astronaut of God ( Astronautul Lui Dumnezeu ) – regia Octavian Repede, The Silversmith ( În umbra lui Shakespeare ) – regia Tárkányi János și Whispers ( Șoapte ) – regia Paul-Corneliu Sichigea fiind de asemenea selectat și pentru Eastern European Festival.

Pierdută fiind între doua iubiri și căutarea de sine, Bianca decide să își asume – în șoaptă -cea mai acerbă luptă a tuturor timpurilor – lupta cu sinele, cu propriile instincte și trăiri și cu toate că alegerea pare simplă când pui în balanță o căsnicie în care focul s-a stins, noua pasiune o pune serios nu doar pe gânduri ci și într-o mare dificultate. Nichita Stănescu spunea atât de frumos cum ‘’femeia e singurul cadou care te alege’’ dar voința Biancăi de a se detașa de alegerea făcută, pălește frecvent în fața setei de control al
noii sale iubiri – Dragoș, care nu e altceva decât apogeul unor carențe emoționale puternice, care se manifestă îndeosebi în relația cu cineva mai stabil și mai dominant…ca el.
O relatare inedită a unei experiențe petrecută încă ‘’în șoaptă’’ – swing-ul – și care încearcă să răspundă la eterna întrebare: Cum pot să-mi salvez căsnicia după trădare?
Răspunsul vine pe măsură ce povestea se desfășoară sub ochii spectatorului, reușind să-l țină în suspans până la final, când Dragoș și Bianca, schimbă total cursul inițial al poveștii.
Raspunsul în curând la festivaluri și în cinematografe, ai curaj să-l afli?

Related posts

Leave a Comment