Din Vest Evenimente 

Fântâna cu Pești din Piata Victoriei, epicentrul unui proiect artistic derulat de elevii Liceului de Arte Plastice

Dupa aproape o luna de creatie, munca si distractie, elevii de la Arte, indrumati de profesorii de specialitate, au incheiat misiunea de a infrumuseta panourile de la Fantana cu Pesti. A fost o mobilizare mare, zeci de ore de munca. Pe parcursul proiectul s-au alaturat tot mai multi oameni inimosi si firme care au sponsorizat proiectul cu materialele necesare (vopsele, pigmenti, pensule) si cu produse precum gustari, apa si fructe pentru copii.

Proiectul ArtCentric este realizat de elevii din toate clasele Liceului de Arte Plastice din Timișoara cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si Casei de Cultura a Municipiului Timisoara. Panourile care înconjoară șantierul Fântânii cu Pești din Piața Operei au fost pictate de acești elevi. În plus, de jur împrejur pot fi admirate picturi și tablouri.

Vineri, 18 iunie, in Centru, la Fantana cu pesti, de la ora 17, a avut loc festivitatea de final de an școlar a Liceului de Arte Plastice Timișoara și prezentarea proiectului ArtCentric. Pe langa workshop-uri de pictura si prezentari ale produselor artistice realizate de elevi, diplome si tricouri personalizate, au fost multe surprize pentru participanti si invitati.

În cadrul activitati a fost realizat cu elevii de la grupa de specialitate un Performance Artistic. Bătălia cu pernuțe cusute din finalul festivitatii a fost savurata cu atâta plăcere de participanti, incat cuvintele sunt de prisos.

În viață există multe momente pe care ai dori să le retrăiești iar și iar. Ziua de azi, cu copiii de la Arte și profesorii lor este unul dintre acele momente.

Valentin Handro & Inforama

Related posts

Leave a Comment